Kirjoituksiani opetuksesta, koulutuksesta ja vähän muustakin mieltä liikauttavasta.

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Kuulumisia OAJ:n kevätvaltuustosta


OAJ:n kolmipäiväinen kevätvaltuusto alkoi tänään Finlandia-talolla. Rutiinit ovat tuttuja samoin monet valtuutetut ja OAJ:n toimiston työntekijät. Olen innostunut aloittamaan tämän kolmannen valtuustokauteni.

OAJ:n valtuuston avajaisjuhlassa kuultiin vuorotellen iloista torvisoittoa ja huolestuneita puheita taloudellisesta tilanteesta opetuksen ja koulutuksen näkökulmasta.

 Krista Kiurun mukaan koulutus on ainoa asia, joka kannattaa. Hänen mielestään jokaisella nuorella pitää olla mahdollisuus toisen asteen koulutukseen. Kiuru kannattaa vahvasti oppivelvollisuuden pidentämistä. Ministerin mukaan uudistus ei ole euroista kiinni. Hän kertoi myös, että varhaiskasvatuslaki ei ole edennyt eduskuntaan, koska rahaa ei ole uudistukseen. Pannaanko pää pensaaseen, kun rahaa ei ole? Kiurun mukaan ei ole päätetty vähentää toisen asteen opiskelupaikkoja, vaan tehostaa opiskelua, esimerkiksi lukio pitäisi suorittaa kolmessa vuodessa.
Kiuru toivoo opettajilta uskoa opetuksen kehittämisen mahdollisuuteen.

Markku Jalonen toi OAJ:n valtuustolle KT:n tervehdyksen. Hän ennusti lomautusten lisääntyvän, vaikkakin piti lomautusta viimeisenä keinona saada menoja hallintaan. Jalonen kiitti OAJ:ä hyvästä yhteistyöstä.
Akavan puheenjohtaja Sture Fjöder korosti, että koulutuksen ja osaamisen merkityskestä on puhuttava enemmän  ja ymmärrettävä koko koulutusketjun merkitys. Akava haluaa olla veturina turvaamassa koko koulutuksen resursseja. Tämä on puheenjohtajan mukaan Akavan suuri tulevaisuushanke.

Myös ETUCEN puheenjohtaja Christine Blower toi oman tervehdyksensä valtuustolle. Hän korosti, että ammattiyhdistyksen merkitys on äärimmäisen tärkeä taloudellisesti huonoina aikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti